miercuri, 3 octombrie 2012

Prajitura cu iaurt si frisca




Ingrediente :
250 g piscoturi
150 g almette cu smantana
150 g zahar pudra
esenta de vanilie
200 ml frisca lichida
500 g iaurt cu piersici
2 plicuri gelatina granule
700 g compot piersici

Citeste mai mult ... >>>


Decor :
100 ml frisca

Mod de preparare :
       Tapetam o forma de chec cu folie alimentara.  Piscoturile le trecem prin sucul stors din compot

       si cu ele tapetam marginile formei de chec. Taiem putin din fiecare piscot .


       Gelatina o hidratam in 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o da in clocot.
       Crema de branza cu smantana o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta de vanilie, iaurtul de fructe (cine doreste poate pune in iaurt, piersici din compot taiate marunt), gelatina topita si frisca batuta spuma.

 
 

       Crema obtinuta o turnam in forma de chec tapetata cu piscoturi.Peste crema asezam din nou piscoturi. si dam la frigider de seara pana dimineata sau cel putin pentru 4 ore.


       Rasturnam invers pe un platou.






       Decor : piersicile din compot le taiem felii si le asezam pe prajitura.Frisca o mixam spuma tare si decoram prajitura cu ea, dupa cum doreste fiecare.




       O prajitura usoara, care se face repede si absolut delicioasa !

9 comentarii: