sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Prajitura aromata cu cafea si branza de vaci



Aluat :
4 oua
200 g zahar
150 g unt
100 ml lapte
2 lg cafea solubila (ness)
350 g faina
50 g cacao
1 plic praf de copt

Citeste mai mult ... >>>

Umplutura :
200 g branza dulce
100 g zahar
1 lg faina
2 oua
1 lg esenta de vanilie

Mod de preparare :
       Aluat : mixam galbenusurile spuma cu zaharul, pana se topeste tot zaharul, adaugam apoi untul moale de la temperatura camerei, laptele amestecat cu ness-ul, si faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si le adaugam peste crema de cacao. Amestecam cu o lingura, cu miscari de jos in sus.






       2/3 din aluat il intindem intr-o forma dreptunghiulara ( 22*30 cm ) si dam la cuptor pentru 10 minute.


       Umplutura : mixam spuma ouale cu zaharul, branza de vaci, adaugam faina, si esenta de vanilie. Aceasta crema o punem cu lingura peste prajitura scoasa din cuptor, iar peste crema , tot cu lingura asezam gramajoare din restul de aluat ramas.


       Dam din nou la cuptor pentru 20-30 minute (verificam cu scobitoarea : daca scobitoarea iese curata din aluat , inseamna ca prajitura este coapta) .


       Lasajm prajitura in tava sa se raceasca, apoi o putem taia si servi.
   



        O prajitura aromata si absolut delicioasa ! :) Pofta buna !

9 comentarii:

  1. Imi place mult cum arata si cred ca-i si foarte buna la gust. Imi plac prajiturile cu branza.
    Dar zi-mi te rog, branza se adauga la restul ingredientelor pentru umplutura, nu? In reteta nu ai scris.

    RăspundețiȘtergere
  2. superba si asta am s-o fac

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmm, tare apetisanta!!!Combinatia este perfecta!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. ce buna trebuie sa fie !!!trebuie incercata ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. vai ce bine arata, musai sa o fac si eu!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Din pacate umplutura mi-a iesit cam aplatizata. Nu cumva trebuiau mai intai batute spuma doar ALBUSURILE si abia apoi adaugat restul ingredientelor?

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai, dar voi chiar nu cititi reteta? Scrie clar cand se pune branza, cand albusurile....sunt si poze care le arata ca sunt batute spuma.. Culmea unii oameni! Le dai mura-n gura si tot degeaba....
    Scuze ca am intervenit...dar problema asta e pe toate blogurile....fel si fel de intrebari care nu-si au rostul pentru ca de cele mai multe ori toate informatiile legate de preparat sunt scrise in reteta! Trebuie doar sa CITITI!
    Felicitari pentru reteta, pentru blog, totul arata foarte imbietor pe aici! :D Voi face si eu prajiturica asta... Totusi....cand se adauga faina????????????? :)) Glumeam...
    Te pup.. Cu drag, Alexandra.

    RăspundețiȘtergere