vineri, 3 mai 2013

Prajitura Cococioco



Blat nuca :
6 albusuri
150 g zahar
200 g nuci macinate
2 lg faina


Citeste mai mult ... >>>

Blat cocos :
6 albusuri
150 g zahar
200 g cocos
2 lg faina

Crema :
12 galbenusuri
300 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
6 lg lapte
2 lg cacao
300 g unt moale

Glazura :
150 g ciocolata neagra
2 lg unt
4 lg lapte

Mod de preparare :
       Blat nuca: intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste. La final incorporam faina amestecata cu nucile macinate (cu ajutorul unei linguri amestecam, cu miscari circulare, de jos in sus) .


       Compozitia o turnam intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru circa 15 minute.



       Blat cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste . la final adaugam faina amestecata cu cocosul. Compozitia o intindem in aceeasi forma tapetata cu hartie de copt,  in care am copt si blatul de nuca. Dam la cuptor  pentru circa 15 minute.




       Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, laptele, zaharul vanilat si cacao-ua pe baie de aburi, circa 20 minute; lasam crema obtinuta sa se raceasca.




       Separat, intr-un castron mixam putin untul moale de la temperatura camerei.  In el adaugam treptat cate o lingura din crema racita.



       Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara , pe foc mica si le topim.
       Asamblare : blat nuca - crema - blat cocos - glazura.



       Prajitura o lasam la frigider pentru minim 4 ore, apoi putem taia si servi.



Pofta buna ! :)


3 comentarii:

  1. Bravo!!
    Retetele tale sunt foarte apetisante!Oare cu ce sa incep??

    RăspundețiȘtergere
  2. Am incercat aceasta prajitura este foarte buna o sa mai repet

    RăspundețiȘtergere
  3. Super, esti cea mai tare la capitolul prajituri!!

    RăspundețiȘtergere